Biografi

Gustaf-kvadratJag är författare och studerar engelska vid Lunds Universitet. När jag var liten läste jag allt jag kom över och skrev min första bok när jag var fem. Nu bor jag i Landskrona med min fru och son och jag uppskattar fortfarande läsning, musik och annan ruskigt välskriven underhållning.

 

Längre biografi för den intresserade:

För trettio år sen var det så kallt att man inte kunde vara ute mer än tio minuter med ett litet barn. Det säger alltid min mamma när hon berättar om när jag föddes. Efter att ha provat lite olika karriärer (som lillasysters frisör och arkeolog i farfars grustag) skrev jag en bok. Den var mycket intressant och handlade om två av mina gosedjur. Tyvärr är den nog förlorad vid det här laget.

Jag växte upp i Askeby utanför Linköping men flyttade till Landskrona när jag var tolv. Skrivandet tog passagerarplatsen och det blev mest vad som krävdes för skolan tills dess att jag började skriva låttexter och poesi i gymnasiet. Jag läste någon typ av industriteknisk naturutbildning och skulle bli precis det där som marknaden efterfrågade. Uppenbarligen efterfrågade marknaden skruvar och muttrar packade i påse.

Efter att ha gjort lumpen på ING2 i Eksjö jobbade jag som montör inom industrin, flyttade tillbaka till Linköping, gifte mig, jobbade lite inom försvarsindustrin och jordbruksindustrin innan jag och min fru flyttade till Australien. Där pluggade jag Event Management och insåg att det där med att skriva skönlitteratur, det är en kul hobby. Och att skriva en bok, det är bara att göra det, lite i taget.

Sedan vi kom hem och bosatte oss i Landskrona har vi skaffat oss två katter och en son (i den ordningen) som ser till att hålla oss sysselsatta när inte studierna och skrivprojekten fyller tillräckligt av tiden. Om det, mot förmodan, skulle finnas ett ögonblick över joggar jag gärna när kroppen håller, spelar i mina band eller utforskar nya världar i spelform, både på bordet och i datorn.