Steampunkantologin är nära!

1970656_558496540915659_2072546888_nPå lördag (den 27:e april) släpps steampunkantologin I varje ångetag på bokmässan Andra Världar och som ni så klart vet redan har jag en novell med i den (tillsammans med de här författarna). Du kan köpa den av mig om du vill, 79 kr plus ev. frakt, och hämtar du den här kan jag bjuda på en kopp kaffe. Om du inte vet vad steampunk är för något gör det absolut ingenting, här kommer en liten kort förklaring.

Steampunk för mig är en alternativ värld där elektriciteten aldrig riktigt slog igenom och ångkraft är den främsta drivkraften. Man kan göra mycket med ånga, till och med datorer, och mycket av det man senare gjorde med el går att göra med ånga med lite fantasi. Estetiken påminner ofta om hur det såg ut i världen under andra halvan av 1800-talet och fram till ungefär sekelskiftet 18-/1900-talet men ibland kan det rent av utspela sig i en postapokalyptisk värld. Lite där skulle man kunna stanna och sen låta fantasin skena iväg med resten så det tänker jag göra.

För att kika lite närmare på vad genren har att erbjuda är det enklast att kolla på The Ranting Dragons lista. Där finns läsning över sommaren och räcker mer än väl som introduktion till vad steampunk är.