Vad håller jag på med egentligen?

Vad håller jag på med egentligen?

Det är en ganska bra fråga faktiskt. Jag frågar mig det flera gånger om dagen ibland.

Om vi ser till det som har med skrivande att göra, för det är ju det en författare gör. Så det måste ju jag också göra. Men även när jag faktiskt inte rent fysiskt sitter vid tangentbordet skriver jag. I huvudet snurrar idéer på saker jag vill skriva och saker som jag borde ändra i sånt som jag har skrivit.

Ibland kommer jag idéer när jag t.ex. står och diskar som jag sen ropar ut till min fru i vardagsrummet. “Vad tror du om att låta [honom] dö?” eller “Hon kanske ska sno den där bilen”. Det är då jag hoppas att lägenheten inte är avlyssnad.

Och i datorn har jag flera projekt öppna samtidigt för att komma ihåg att fixa det här, skriva klart det där och skicka in det där. Så det här att skriva blev mer än bara en hobby ganska snart.

Om ni vill veta lite vad jag jobbar med just nu så har jag ett par aktiva projekt för tillfället:

  • En ungdomsbok (~16 år) som jag skrev klart i höstas som behöver lite grovpolering, och genomläsning av några som är lite hemma inom fantasy/historical fiction (skicka ett mail om du kände dig träffad), innan jag kan finpolera den.
  • En annan bok, mer riktad åt 12-14 år, som jag precis har börjat på.
  • En novell (“Vargavinter”) som ni kan läsa under Texter. Den är i första utkast och kommer nog att komma att ändras en del innan den får gå vidare till någon som vill ha den.
  • En annan novell som för närvarande heter “Nexus”, tänkt att bli något till antologin Maskinblod 3 (Affront, 2014).

Utöver det finns det fler texter i olika stadier av färdigställning som ligger mot deadlines lite längre fram i tiden tillsammans med allt det där som måste skrivas till universitetet.

Så nu vet ni lite vad jag håller på med just nu. Och bilden här bredvid har egentligen ingenting med någonting här att göra. Den var mest snygg.