Steampunkantologin är nära!

Steampunkantologin är nära!

På lördag (den 27:e april) släpps steampunkantologin I varje ångetag på bokmässan Andra Världar och som ni så klart vet redan har jag en novell med i den (tillsammans med de här författarna). Du kan köpa den av mig om du vill, 79 kr plus ev. frakt, och hämtar du den här kan jag bjuda på en kopp kaffe. Om du inte vet vad steampunk är för något gör det absolut ingenting, här kommer en liten kort förklaring.

Steampunk för mig är en alternativ värld där elektriciteten aldrig riktigt slog igenom och ångkraft är den främsta drivkraften. Man kan göra mycket med ånga, till och med datorer, och mycket av det man senare gjorde med el går att göra med ånga med lite fantasi. Estetiken påminner ofta om hur det såg ut i världen under andra halvan av 1800-talet och fram till ungefär sekelskiftet 18-/1900-talet men ibland kan det rent av utspela sig i en postapokalyptisk värld. Lite där skulle man kunna stanna och sen låta fantasin skena iväg med resten så det tänker jag göra.

För att kika lite närmare på vad genren har att erbjuda är det enklast att kolla på The Ranting Dragons lista. Där finns läsning över sommaren och räcker mer än väl som introduktion till vad steampunk är.

"Den smala vägen" i I varje ångetag

“Den smala vägen” i I varje ångetag

Den 27:e april släpps steampunkantologin I varje ångetag av Andra Världar Förlag. Däri har en mängd svenska författare skapat en svensk steampunkvärld som utspelar sig under Oscar II:s regeringstid. Min novell “Den smala vägen”, som handlar om två bröder som tvingas fly till kolonierna på grund av tidigare synder, kommer att finnas där bland många andra.

Listan på samtliga medverkande ser ut så här:

Charlotte Cederlund – Fjädern i klon
Johan Dennefors – Konkubinen
David Einebrant – Leija
Tora Greve – Hammerslag
Gustaf Hagel – Den smala vägen
David Hegardt – Stadens saknad
Jonas Lejon – När hundvalpar dör
Pernilla Lindgren – Bångstyrig
Anna Maris – Stulna ögonblick
Anders Nilsson – Spionens fall
Lupina Ojala – Hon vandrar om natten
Johannes Pinter – Förankrad, på botten av min själ
Sofie Sigrinn – I Frykens vatten
Nathalie Sjögren – I stormen hon dansar
Martin Wisell – Uppdrag i Småland

"Gåvan"

“Gåvan”

Idag kom andra numret av Sparv, Sveriges minsta litterära magasin, ut och i det finns min novell “Gåvan”. “Gåvan” handlar om en man som ärver sin fars förmåga att kontrollera liv och död. En förmåga som kräver sin tribut.

Kika in på http://sparv.forfattartips.se och läs!