Steampunkantologin är nära!

Steampunkantologin är nära!

På lördag (den 27:e april) släpps steampunkantologin I varje ångetag på bokmässan Andra Världar och som ni så klart vet redan har jag en novell med i den (tillsammans med de här författarna). Du kan köpa den av mig om du vill, 79 kr plus ev. frakt, och hämtar du den här kan jag bjuda på en kopp kaffe. Om du inte vet vad steampunk är för något gör det absolut ingenting, här kommer en liten kort förklaring.

Steampunk för mig är en alternativ värld där elektriciteten aldrig riktigt slog igenom och ångkraft är den främsta drivkraften. Man kan göra mycket med ånga, till och med datorer, och mycket av det man senare gjorde med el går att göra med ånga med lite fantasi. Estetiken påminner ofta om hur det såg ut i världen under andra halvan av 1800-talet och fram till ungefär sekelskiftet 18-/1900-talet men ibland kan det rent av utspela sig i en postapokalyptisk värld. Lite där skulle man kunna stanna och sen låta fantasin skena iväg med resten så det tänker jag göra.

För att kika lite närmare på vad genren har att erbjuda är det enklast att kolla på The Ranting Dragons lista. Där finns läsning över sommaren och räcker mer än väl som introduktion till vad steampunk är.

Vad håller jag på med egentligen?

Vad håller jag på med egentligen?

Det är en ganska bra fråga faktiskt. Jag frågar mig det flera gånger om dagen ibland.

Om vi ser till det som har med skrivande att göra, för det är ju det en författare gör. Så det måste ju jag också göra. Men även när jag faktiskt inte rent fysiskt sitter vid tangentbordet skriver jag. I huvudet snurrar idéer på saker jag vill skriva och saker som jag borde ändra i sånt som jag har skrivit.

Ibland kommer jag idéer när jag t.ex. står och diskar som jag sen ropar ut till min fru i vardagsrummet. “Vad tror du om att låta [honom] dö?” eller “Hon kanske ska sno den där bilen”. Det är då jag hoppas att lägenheten inte är avlyssnad.

Och i datorn har jag flera projekt öppna samtidigt för att komma ihåg att fixa det här, skriva klart det där och skicka in det där. Så det här att skriva blev mer än bara en hobby ganska snart.

Om ni vill veta lite vad jag jobbar med just nu så har jag ett par aktiva projekt för tillfället:

  • En ungdomsbok (~16 år) som jag skrev klart i höstas som behöver lite grovpolering, och genomläsning av några som är lite hemma inom fantasy/historical fiction (skicka ett mail om du kände dig träffad), innan jag kan finpolera den.
  • En annan bok, mer riktad åt 12-14 år, som jag precis har börjat på.
  • En novell (“Vargavinter”) som ni kan läsa under Texter. Den är i första utkast och kommer nog att komma att ändras en del innan den får gå vidare till någon som vill ha den.
  • En annan novell som för närvarande heter “Nexus”, tänkt att bli något till antologin Maskinblod 3 (Affront, 2014).

Utöver det finns det fler texter i olika stadier av färdigställning som ligger mot deadlines lite längre fram i tiden tillsammans med allt det där som måste skrivas till universitetet.

Så nu vet ni lite vad jag håller på med just nu. Och bilden här bredvid har egentligen ingenting med någonting här att göra. Den var mest snygg.

"Den smala vägen" i I varje ångetag

“Den smala vägen” i I varje ångetag

Den 27:e april släpps steampunkantologin I varje ångetag av Andra Världar Förlag. Däri har en mängd svenska författare skapat en svensk steampunkvärld som utspelar sig under Oscar II:s regeringstid. Min novell “Den smala vägen”, som handlar om två bröder som tvingas fly till kolonierna på grund av tidigare synder, kommer att finnas där bland många andra.

Listan på samtliga medverkande ser ut så här:

Charlotte Cederlund – Fjädern i klon
Johan Dennefors – Konkubinen
David Einebrant – Leija
Tora Greve – Hammerslag
Gustaf Hagel – Den smala vägen
David Hegardt – Stadens saknad
Jonas Lejon – När hundvalpar dör
Pernilla Lindgren – Bångstyrig
Anna Maris – Stulna ögonblick
Anders Nilsson – Spionens fall
Lupina Ojala – Hon vandrar om natten
Johannes Pinter – Förankrad, på botten av min själ
Sofie Sigrinn – I Frykens vatten
Nathalie Sjögren – I stormen hon dansar
Martin Wisell – Uppdrag i Småland

"Gåvan"

“Gåvan”

Idag kom andra numret av Sparv, Sveriges minsta litterära magasin, ut och i det finns min novell “Gåvan”. “Gåvan” handlar om en man som ärver sin fars förmåga att kontrollera liv och död. En förmåga som kräver sin tribut.

Kika in på http://sparv.forfattartips.se och läs!